25.1.11

An exhausting day again~

Fuhh..keja nak berpenat ja minah ni. Haha. Tapi sumpah aku penat gila hari ni. Start the day with no breakfast, trus buat kerja, then pergi meeting yang mana dalam meeting tu asyik kena hentam sebab tak siap lagi costing. Mak aih, aku pon duk tertanya2 "pasaipa tak siap2 lagi costing aku ni?".
Dan meeting kali ni tak berapa nk best sebab si kacak tak datang. Tapi macam besyukur jugak si kacak tak mai, kalau dak ada ja benda yang dia nak menambah2, yang mana kemudiannya kerja aku akan bertambah2. Aish....
After lunch baru boleh stat buat kerja yang bertimbun2. Duk suroh aku concentrate kt claim, tapi duk bagi aku macam2 kerja lagi. Kadang2 tu rasa jugak nak menjawab, tapi sebab post aku pon just asst QS, so, kerja2 yang QS aku bagi is part of my job lah.
Ok,lupa nak cerita, last saturday, office aku ada buat meeting kat Hotel Armada. One of interesting agenda is company trip to Perth (selain makanannya yang sangat sedap hoke). Yay! Dalam meeting tu ada mention we will depart awal bual Mei. Unfortunately, after a discussion between Ms. Chin (QS) with my Botak (since when dia jadi my Botak?), the date will be postponed to 27-31st August. Apa yang mengecewakan adalah:
  • 30hb Ogos is Hari Raya
  • 31hb Ogos is my anniversary
  • Berpuasa di perantauan pada musim sejuk, mesti sangat lapar~
Tapi macam nak pergi jugak,sebab bila lagi nak p? Fully sponsored plak tu. Next time nak bercuti da bole target tempat lain, ye idak? One of my friend ada cakap "sekali sekali beraya di perantauan". Urgh, kinda right. bole merasa perasaan student2 kita yang tak boleh balik beraya. :D Please be positive.

Ok ok, saye nk stop writing sebab nak kena pergi swimming nak bagi selim. Haha. Muah2 :*