13.6.11

Finally, it's done. Who's next??

Assalamualaikum w.b.t
Last weekend was my brother's majlis sambut menantu.
Alhamdulillah everything berjalan dengan lancar even ada certain part tak di-well planning kan.
But,overall this ceremony taught me a lot about wedding preparation.
So, bole la plan untuk diri sendiri plak lepas ni.. wakaka
Ekceli, i cakap macam tu sebab ramai bebeno orang menanya
"ang bila plak? tak lama lagi kot?"
"kamu bila lagi, jangan tak bagitau pulak"
"tahun depan kamu lah ye?"
dan macam2 bunyi la, aku pon dah tak ingat. yang aku ingat, aku jawab
"InsyaAllah, soon" -.-"
How soon pon aku tak tau la.
Cantik tak? oke,aku selebet sebab dah peluh meluh~
Berdiri dari kiri : Abg Pyan, Abah, Mak, Budin, Abg pidot
Duduk dari kiri : K. Raudzah, Si cumel, Alya, Aimi, Kakeda, Kanon


30.5.11

Abang GG sudah kawen :)

<3

Alhamdulillah :)

Abang saya sudah kawen!
aku bila lagi?
Ok,full stop. haha

Ahmad Tarmizi & Ummi Syahirah

fyi, kakak ipar saya kembar orangnya :)

during akad nikah 27th May 2011

Tahniah dan semoga berbahagia sehingga ke syurga. wink3~

7.5.11

Thorn Birds

Assalamualaikum w.b.t

Dah lama cek tak update belog. Nak kata busy tu, besa la. Keja dah lama, so, expectation bos pada kita dah makin tinggi. Nak fullfill requirement seorang bos yang sangat fussy bukan senang ok.

Fullstop. Cek bukan nak cerita pasai keja cek. Cek nk cerita yang currently, cek dah fall in love dengan satu drama korea ni, Thorn Birds. Cek stat tengok cerita ni kat channel 391 few weeks back lah. Now ni dah episod 16. On air Rabu & Khamis pukul 9, ulangan hari Ahad pukul 2 (dlm Astro schedule pukul 11, jangan duk pecaya).

Generally, storyline cerita ni berkisar cerita mak, artis, frienship, and mestilah cinta sikit2. If nak tau sinopsis, bole la u ols baca sendiri kat dramacrazy.net. Siap kome bole download skali kat situ.

hero & heroin

heroin yang baik la ofkos

hero 1

characters dalam cerita ni
(pompuan baju merah tu watak jahat, tapi bila jadi baik, sweet sangat)

hero kedua. Sweet sangat mamat ni. Tapi, yang matang hero 1 la.

Okaylah. Enuf for today.
(^.^)v

16.2.11

12th February - 14th February 2011

Kan ai dah cakap, sejak dua menjak ni ai busy. :P

12th February tu reception wedding my coursemate; En. Hafiz dan Puan Dini. Even kami sampai dah lambat, tapi sempat nak buat havoc kat wedding orang. Sila bersopan ye semua. Biasala, wedding kawan se-course, se-sekolah, se-matrik, mesti will turn to a small reunion.

antara girls yang hadir

antara guys yang tayang muka

ini aksi yang menggiurkan -.-"
haha

pelamin abang Hafiz (muka tak malu duk main-main kat pelamin orang. siap suroh cameraman amek gambar kami yang gojes for free)

kenapa ada sekor je kumbang? ini Zati sudah cop~

Congratulations Dini. Sangat cantik tau. Ai tak tipuuu~
(yang interframe tu Alvina. Sebelah Dini tu Nazurah)

Sangat berharap dapat kahwin secepat mungkin -.-"

So, alang-alang the next day is hari matahari (sunday la wey, bukan sandae kon ok), me with Zati and Nashie with few friends of us kononnya berkelah la kat FRIM Kepong.
Amin si GPS siap bagi direction sesat. Bawak ke 7-e, kononnya nak beli ayaq. Rope2nya tanya direction. Tak mau ngaku dah sesat. Nasib baik tak malu bertanya, kang bertambah sesat.

Tada....

konon kena bangun awal pagi, kan muka dah sembab. Tapi orang yang suroh bangun awal tak muncul2 pon lagi -.-"

:)

pemandangan indah o.O

nice pic. credit to Amin

pacat yang mengisap darah Nashie. Aku pon kena 1.

ini amin dan kawannya, Aiman tak kesah :)

Zati + Nash <3

Me + Nash :0
Aik, time makan (Ikea-ing) jadi ramai la pulok -.-?
haha..AP dan adiknya turut join we ols that evening. Fun!
Sila tengok gelagat masing2 depan makanan, esp Amin. Dia order sekoq ayam, LINCIN~

Then, the day after that, Monday.
Annual Dinner Company, collaboration dengan partner, Alphazen.
Tak ada luck. Grand prize RM2k tak dapat. Makanan pon biasa saja. Chinese food, faham2 la sendiri. Yang penting dapat jumpa Si Kacak "bersama isteri". keciwa
Tak ada gambar si kacak sebab jeles. -.-"

otw :)

me company~

ai jaga registration

E&J Alphazen tugu ais

Pembuka selera

Me + Azrul si despatch

and another pics of dinner ahead.
Dah terlalu lama aku ngular hari ni~
Babai :)

6.2.11

Ho Ho Holiday

Cuti Raya Cina dimanfaatkan sepenuhnya, cuti seminggu tu. Dah macam cuti raya posa pulak. Raya posa punya cuti pon tak selama ni. Siap ber-compulsory cuti pulak.

Awal2 cuti tu memang tak best. Sebab cuti sorang-sorang. -.-"

What Happen in Perlis? Wee... we all balik Perlis this time semata-mata nak menggunakan facilities yang ada kat Pusat Ko Timah Tasoh for the last time before our beloved father retire awal bulan Mac ni. Hehehe...

Day 1

Cycling, wall climbing, abseiling.
(sakit buntut sebab terover cycling. Ya la, nak bergerak dari satu tempat ke satu tempat naik gerek, nak nak plak aku hak pendek ni.)

Day 2

Paintballing, flying fox
(badan lebam-lebab sebab kena pallet paintbal. Due to my oversize, I can't hide -.-")

Due to my tight schedule, I'm not able to upload all those pics my self. Just click the above links to view the pics.

posto2: ada antara gambars tu yang kurang sopan. sila maafkan ketidaksopanan saya -.-"





31.1.11

Haika's Wedding

Tahniah buat cik Haika yang sangat gojes. Pasangan you pon sangat ensem (sila luku. Tapi xtipu) Really are.
Congratulation on your big day.

Wedding ceremony or reunion smapian ni??
(ni aku copy dari fb smapian yang aku xkenal)

What make me happy for you is your dream to be married under the swords comes true. Just like a fairy tale babe.

I'm a bit sad because we haven't met for a long time (six years i think) but, we just spent little moment together. After this you dah duduk Penang. Lagi la susah nak jumpa. Kan3?

I believe "selagi ada jodoh tak ke mana".
I miss you cik Haika. Nanti kite jumpe lagi eh?
Ada baby jangan lupa inform ok?

Last but not least, congratulations again.
Selamat Pengantin Baru buat

Nurhaika Atikah Azmin & Kapt. Mohd Hairulanuar MdSalleh

27.1.11

Sate Haji Samuri dah tak sesedap dulu

Kenapa ek dah tak sesedap dulu? Orang cakap sebab pelanggan die dah terlalu ramai, so die kena tingkatkan produktiviti. Apa yang company ni buat, men-subkan kerja2. Ala, same je dalam construction line. So, originality of sate Kajang dah makin hilang, servis pon dah tak sebagus dulu. Orang order ayam, bagi daging la. Orang order air laici, bagi air gula la. Tapi, satu benda je kot yang buat still ramai orang berkunjung ke Medan Sate Kajang tu, the gravy@kuah. Serius aku suka kuah die. Tak berubah dari zaman tok nadok die punye rase.

Aku cerita pon sebab aku pergi mengembangkan perut aku kat sana semalam. Lepas dah melantak, kitorang pergi la timbang2. Jeng3....



Ok, disebabkan ada taman permainan kat sebelah Medan Selera ni, Chenko si tak matang ajak main jongkang-jongket (act aku pon mmg suka main, demn, sapa yang tak matang ni?). The result macam yang boleh tengok dalam gambar.

Bulat tu aku la sebab aku menang 2 kali. Zati looser. haha :D

Apa eh yang jadi pastu? Pastu dorang balik la. Jauh tau dorang datang nk makan sate (sbb dibelanja). Zati datang dari Puchong semata2 makan 5 cucok sate je -.-" Aigoo... En. Cokia xpayah cakap la. Sebab tu even badan kering, different berat dia dgn aku tak byk mana~

posto2: Hari ni aku pergi kerja awal sebab tido lambat semalam ??